Styled Calendly Button

Kako naučiti engleski jezik – 3 saveta koja sa vama deli Online Engleski

Dobrodošli na naš blog posvećen online učenju engleskog jezika! Ako ste u potrazi za zabavnim, brzim i efikasnim načinima da unapredite svoje jezičke veštine, na pravom ste mestu.

Bez obzira da li ste početnik ili već napredni, ovi korisni saveti i resursi pomoći će vam da ovladate engleskim jezikom na potpuno nov način. Delimo sa vama top 3 konkretnih saveta koji će vam pomoći u učenju engleskog jezika:

Savladajte jezik efikasno kroz direktnu interakciju i komunikaciju

  1. Najbolji mogući način da usvojite neki jezik je da razgovarate sa izvornim govornicima: Ako imate priliku, uključite se u razgovore sa izvornim govornicima engleskog jezika. To će vam pomoći da se naviknete na različite akcente i izraze, a takođe će poboljšati vašu komunikaciju i samopouzdanje u govoru. Ukoliko nemate uživo priliku da upoznate strance možete naći online nekog prijatelja ili prijateljicu sa kojom ćete biti u kontaktu. Budite iskreni i tražite joj da vam ispravi greše kad ih vidi i nemoj se ustručavati da krenete konverzaciju bilo da je na društvenim mrežama, forumima, fejsbuk grupama, vreme u kome živimo je pravi blagoslov jer nam pruža mnogo opcija za upoznavanje ljudi iz celog sveta. Iskoritite to na pravi način! 

Otkrijte jezik kroz ono što volite: Učenje engleskog jezika putem vaših omiljenih aktivnosti

  1. Vezujte učenje uz vaše interese: Učenje jezika je efikasnije kada se poveže sa vašim interesima i strastima. Tada smo opušteni i usvajamo nesvesno jezik. Daću vam sjajan primer kome ste sigurno nekad svedočili. Naime, dete koje odrasta u Srbiji i prvi put ode u inostranstvo sa recimo 5 godina već posle desetak dana ukoliko je okruženo stranim jezikom svuda oko sebe ga jako brzo usvaja i već počinje da razume mnogo toga. Pomislićete, a to je dete, lako je njima, ali pouka za odrasle je da ako ne možete da boravite u Engleskoj, Americi, Kanadi, možete engleski jezik da dovedete kod sebe u život. Kako? Ako volite muziku, slušajte i pevajte engleske pesme. Ako volite kuvanje, pratite recepte na engleskom jeziku. Ako slušate vesti, upalite CNN ili BBC. Neka podkasti koje pratite budu na engleskom jeziku, telefon prebacite na engleski i budite dosledni. Gde god možete ubacite engleski jezik. Na taj način učenje postaje zanimljivije i motivišuće i polako ga nesvesno usvajate. Nemojte se demotivisati ili odustati ako recimo nađete recept ne engleskom i ništa ne razumete. Nema veze! Setite se da i to malo dete kad je došlo u inostranstvo ništa nije razumelo, ali je opet usvojilo jezik. Ne odustajte. Naši profesori su tu da vam budu podrška i vetar u leđa. 

Razgovor kao ključni alat: Unapređenje jezičke veštine kroz konverzaciju

  1. Redovno vežbajte konverzaciju: Učenje engleskog jezika ne završava se samo sa gramatikom i vokabularom. Naš obrazovni sistem je baziran na učenju pravila i da se izrazimo laički bubanju. Neka vaš stil učenja bude van svega toga, sada kada ste odrasli i ulažete u sebe i svoje znanje nemojte se vraćati tom sistemu koji je očigledno pogrešan. Naravno, treba znati pravila, ali redovno vežbanje konverzacije sa izvornim govornicima ili jezičkim partnerima pomoći će vam da poboljšate svoju izgovor i slušanje, kao i da steknete veće samopouzdanje u komunikaciji. Konverzacija je srž svega i pokazatelj napretka. Zbog toga su časovi u online engleski školi najviše bazirani na oslobađanju u govoru i to nam je najveći uspeh i sreća kada vidimo da se polako oslobađate već posle par časova.

Zapamtite, ključ uspeha u učenju engleskog jezika je doslednost, radoznalost i otvorenost ka novim iskustvima. Budite istrajni, zabavite se i verujte u svoje sposobnosti. Ubrzo ćete otkriti da jezičko znanje otvara nove horizonte i donosi neprocenjive prednosti u ličnom i profesionalnom životu. Srećno!

Podelite:
Picture of Ljubica Krstić

Ljubica Krstić

Ljubica Krstić je master profesor engleskog jezika sa diplomom stečenom na Filološkom fakultetu u Beogradu, odsek anglistika. Nakon osnovnih studija odlazi u Ameriku, gde je tokom boravka od dve godine imala bilzak susret sa engleskim jezikom i američkom kulturom. Jedan je od osnivača Centra Online engleski koji ima za cilj da se moderan način učenja približi ljudima sa naših prostora. Pored predavanja, radi i na poslovnima organizacije unutar škole, razvoju sistema nastave i odnosu sa učenicima.

Svi članci autora

Scroll to Top